Valonauhat ja profiilit

Tietoa tuoteryhmästä

Valonauha on laajasti käytetty valaistusratkaisu monenlaiseen epäsuoraan valaistukseen ja keittiön työtasoille. BASE-valonauhat ovat niin sanottuja perusnauhoja, joita on saatavana 12V: n ja  24V: n jännitteellä. Pituuksia 2,5m ja 5m. Kuivantilan nauhat (IP20) ja kostean tilan nauhat (IP65). ELITE-valonauhat eroavat BASE-valonauhoista korkeammalla yli 120 lm/W:n valoteholla. Kaikista valonauhoista värilämpö valittavissa 3000K tai 4000K.

COB-valonauhoissa on nauhasta riippuen ledejä 320 – 480 kpl/m. Suuri valopisteiden määrä tuottaa tasaisen ja pisteettömän valon. Erikoisnauhoista löydät värilämpösäädettävät CCT-valonauhat. CCT-valonauhoissa värilämpö on säädettävissä 2300K – 6000K välillä. RGBW-valonauhoista on valittavissa valon väriksi punainen, vihreä, sininen tai valkoinen. Taipuisalla S-valonauhalla voi tehdä esim. 90 ° kulman ilman jatkokappaleita.

Valonauhojen asennustyötä helpottavien oheistarvikkeiden lisäksi saatavilla alumiiniprofiilit valonauhojen asennukseen. Valitse sopiva on/off – tai himmennettävä virtalähde valonauhan pituuden ja tehon mukaan virtalähteet -tuoteosiosta.

Asennus

Valonauhojen molemmissa päissä on 200 cm pitkät kytkentäkaapelit. Valonauhat ovat 8-10mm leveitä. Pituuden valonauhasta voi valita nauhaan merkityistä katkaisukohdista. On suositeltavaa asentaa nauha alumiiniprofiiliin kiinnittymisen ja jäähtymisen vuoksi.  Alumiini johtaa lämpöä tehokkaasti ja poistaa lämpöä valonauhasta käytön aikana. Tällä on positiivinen vaikutus nauhan käyttöikään. LED-nauha kiinnitetään profiiliin taustan 3M-teipillä.