Vääksyn yhteiskoulu

Hankkeen kuvaus

Asikkalaan valmistuu kesällä 2024 uusi yhteiskoulu, jonka kokonaispinta-ala on noin 6700brm². Kouluun valmistuu tilat yhteensä noin 530 peruskoulun ja lukion oppilaalle. Kouluun rakennetaan monitoimisali ja taito- ja taideaineiden tiloja, jotka ovat myös kuntalaisten käytössä ilta-aikaan.

Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, jossa valaistuksen osalta erityisessä roolissa ovat valaisinten energiatehokkuus, käyttöikä ja kilpailukyky. Toimitimme kohteeseen DALI- ja DALI DT8 -ohjattavat moduulivalaisimet, joiden käyttökohteita ovat muun muassa käytävätilat, luokkatilat ja toimistohuoneet.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Energiatehokkaat 160 lumen/W moduulivalaisimet

Koulun valaistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota valaisinten valotehokkuuteen. Kohteen moduulivalaisimista suurin osa on valotehokkuudeltaan 160 lumen/W. Moduulivalaisimien optiikkana on mikroprisma (UGR<19), jotta yleisvalaistus ei aiheuttaisi haitallista kiusahäikäisyä työ- ja opiskeluympäristöön. 

Värilämpösäädettävät valaisimet taito- ja taideaineluokkiin

Koulun valaistuksessa hyödynnettiin 600×600 moduulivalaisimien monipuolisia ominaisuuksia. Koulun taito- ja taideaineluokkiin suunniteltiin DALI-järjestelmällä ohjelmoitavat CCT-säädettävät valaisimet. Tilan valaistusta voidaan tarpeen mukaan säätää lämpimän tai kylmän sävyiseksi. Valaisimen värilämpötilaa on mahdollista säätää välillä 2700K-5700K.