Tapiolan Feenix

Hankkeen kuvaus

Tapiolan keskeiselle sijainnille rakentuu tyylikäs kahden tornitalon ja yhden matalamman rakennuksen kokonaisuus, jossa on asuntojen lisäksi myös liiketiloja. Feenix on yhdistelmä modernia arkkitehtuuria, asumismukavuutta sekä huolellisia materiaalivalintoja.

Tapiolan Feenix muodostuu kolmesta talosta, joista kahteen toimitimme asuntojen sisävalaisimet. As Oy Espoon Tulilinnun ja As Oy Espoon Kultahöyhenen valaistuksessa käytettiin Jupeledin alasvaloja eteistiloissa, kylpyhuoneissa ja keittiöissä.

Kuvia kohteesta

Olohuone- ja keittiötilan valaistus alasvaloilla

Keittiön valaistuksessa ilmettä tuo tyylikkäät valaisimet alaslasketussa katossa. Valaisimina käytettiin NOVA 7W -malleja valkoisella ja harmaalla rungonvärillä. Valaisin on saatavilla myös mustana, mikä tuo mahdollisuuksia asukaskohtaisiin valintoihin. Valaisimen värilämpötila on valittavissa DIP-kytkimellä. Valinnan voi tarvittaessa tehdä myös asukas, jos aiemmin asetettu värilämpötila ei miellytä.

Kylpyhuoneen valaistus NOVA-alasvaloilla

Kylpyhuoneen valaistuksessa käytettiin kattoon upotettavia IP44-luokiteltuja alasvaloja. Tervalepästä valmistettuun kattoon valikoitui valaisimeksi harmaan värinen NOVA 18W -alasvalo, jonka värilämpötila (3000K/3500K/4000K) on valittavissa DIP-kytkimellä.
Valaisimen valonlähde on syvennyksessä, mikä tuo valaistukseen tyylikkyyttä ja vähentää häikäisyä.