Pakilanpuiston koulu

Hankkeen kuvaus

Pakilanpuiston alueelle rakennettiin uusi puurakenteinen koulu ja vanha ala-aste peruskorjattiin. Rakennushankkeen pinta-ala oli 8761brm² ja kohde valmistui alkuvuodesta 2022. Pakilanpuiston alueen koulut tarjoavat tilat noin 1000 lapselle ja nuorelle.

Kohteen valaistuksessa luotettiin energiatehokkaisiin ja tasaista valoa tuoviin moduulivalaisimiin. Koulun kokous- ja neuvottelutiloissa käytettiin mikroprismalla varustettuja valaisimia, joissa toteutuu häikäisyä mittaava UGR<19 arvo.

Kuvia kohteesta

Tasaista valoa käytäviin ja toimistohuoneisiin

Koulun käytävä- ja toimistotilojen valaistuksessa käytettiin miellyttävää valoa tuovia moduulivalaisimia. Valaisimissa on mikroprismakupu, joten valaisin ei aiheuta haitallista kiusahäikäisyä. 

Valaisimia käytettiin myös keittiötiloissa, joissa riittävä valon määrä on tärkeää. Moduulivalaisimet ovat DALI-ohjattavia, mikä mahdollistaa valaistuksen ohjelmoinnin koulun tarpeisiin.

Valonauhat DALI-ohjauksella

Koulun valaistuksessa käytettiin myös LED-nauhoja ja alumiiniprofiileja epäsuorassa valaistuksessa. Kohteeseen toimitettiin CORNER-mallin alumiiniprofiilit ja 4,8W teholuokan valonauhaa. Valonauhojen liitäntälaitteina käytettiin Jupeledin 12V/24V DALI-liitäntälaitteita.