Myllypuron peruskoulu

Hankkeen kuvaus

Myllypuron peruskoulun laajennus toteutettiin vuosina 2020-2022.
Laajennuksessa yhdistettiin ala-aste ja uusi yläaste yhtenäiseksi kampukseksi. Lisäksi vanhan koulun yhteyteen rakennettiin ruokasalin laajennusosa.

Rakennushankkeen kokonaispinta-ala oli 7222m².
Kohteen valaistus toteutettiin DALI-ohjauksella. Kohteen yleisvalaistuksessa käytettiin suosittuja moduulivalaisimia ja upotettavia alasvaloja.
Ruokailutila valaistiin kohteeseen kustomoiduilla alumiiniprofiilivalaisimilla.

Kuvia kohteesta

Moduulivalaisimet yleisvalaistukseen

Koulun käytävätilojen, neuvotteluhuoneiden ja oleskelutilojen valaistus toteutettiin DALI-ohjattavilla 600×600 moduulivalaisimilla. Valaisimiksi valikoitui 36W ja 40W teholuokan valaisinmallit. 

Moduulivalaisimet ovat käytännöllisiä valaisimia sekä suunnittelun että asennuksen osalta. Valaisin on teknisiltä ominaisuuksiltaan muunneltavissa tilakohtaisiin tarpeisiin. Valaisimeen on saatavilla myös pinta-asennuskehys, jos kattorakenne ei mahdollista uppoasennusta.

Ruokailutilan valaistus määrämittaan valmistetuilla profiilivalaisimilla

Koulun ruokalatilan valaistus toteutettiin tyylikkäästi LED-nauhalla ja alumiiniprofiililla. Profiilivalaisimet toimitettiin asennusvalmiina tuotteina kohteeseen. Osa valaisimista asennettiin pinta-asennuksena katon rimojen väliin ja osa vaijereilla riippuasennukseen. Profiilivalaisimien ohjaus toteutettiin muun valaistuksen tavoin DALI-ohjauksella. Toimitimme kohteeseen positioittain valonauhoille mitoitetun määrän DALI-liitäntälaitteita.