MTV:n uudet toimitilat

Hankkeen kuvaus

Uusi ”Pöllölaakso” rakennettiin Helsingin Vallilaan. Fredriksbergin D-talo sisältää MTV:n uudet toimitilat, uutis- ja urheilustudiot sekä lounasravintolan katutasossa. Kohde valmistui kesällä 2022 ja MTV pääsi muuttamaan tiloihin vuodenvaihteessa 2022-2023.

Rakennus toteutettiin tarkoin vaatimuksin tekniikan energiatehokkuus ja kestävyys huomioiden. Materiaaleissa, myös valaistuksen osalta huomioitiin vahvasti MTV:n tekniset ja visuaaliset tarpeet. Osa tiloista on sisustettu tummilla sävyillä, jolloin myös valaisimet on valittu sävymaailmaan sopiviksi.

Kuvia kohteesta

Moduulivalaisimilla yleisvalaistus neuvottelu- ja toimistohuoneisiin, valvomoon sekä taukotilaan.

MTV:n toimitilojen neuvotteluhuoneissa ja toimistotilojen valaistuksessa käytettiin 600×600 moduulivalaisimia. Valaisimissa on häikäisysuojana mikroprismakupu, ja valaisin täyttää suositusten mukaisen UGR<19 häikäisyindeksin.

Valaisimien liitäntälaitteet varustettiin Enstonet-liitinjohdoilla asennustyön helpottamiseksi.

Käytävätilojen valaistus valkoisilla ja mustilla CORE DIM -alasvaloilla

Toimitilarakennuksen käytävät ja yleistilat valaistiin pyöreillä CORE DIM -alasvaloilla. Valaisimen väri määräytyi tilan sävymaailman mukaan. MTV:n tilojen sisustuksessa käytetyt sävyt vaihtelevat kerrosten välillä. Osassa tiloista kontrastia sisustukseen on tuomassa musta moduulikatto, jolloin myös valaisimet on suunniteltu mustalla rungonvärillä.